Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 6.3g8.6kcal1.2g0g0.4g0g
Makaroni (myllynparas raaka)3.9g14kcal0.5g2.7g0.1g0.1g
Tomaattimehu Marli7.8g1.1kcal0.1g0.3g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g4.7g2.6kcal0.1g0.3g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.3g1.1kcal0g0.2g0g0g
Oivariini, juokseva, rasvaseos0.3g2.3kcal0g0g0.3g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%1.6g4.4kcal0.5g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana50g68kcal4.8g7g2.4g0.2g
Valittu annoskoko25g34kcal2.4g3.5g1.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna13g17kcal1.2g1.8g0.6g0.1g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.1g4.8g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322