Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi28g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)8.5g1.7kcal0g0.6g0g0g
Valkopippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Keltuainen, 20g, annos 20g45g29kcal1.6g0.1g11.3g0g
Voi 141g1025kcal1.7g0.6g114.9g0g
Sitruunamehu, laimentamaton17g3.6kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana482g2121kcal7g3.6g252.4g0.2g
Valittu annoskoko241g1061kcal3.5g1.8g126.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna121g530kcal1.8g0.9g63.1g0.1g
Arvot/100g100g440kcal1.5g0.7g52.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178164