Bolognese

400g naudan jauheliha (10% rasvaa)
pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyrettä
1 prk yrttitomaattimurskaa
1 rkl oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria, valkopippuria yrttimausteita, paprikajauhetta, chilijauhetta

ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää pannulle öljyä ja lisää pilkotut sipulit, kääntele hetki ja mausta oman maun mukaan
lisää tomaattimurska ja pyree sekä vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 15 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan jauheliha 10% (Pirkka), annos 100g113g169kcal22.9g0g9g0g
Sipuli (kuorittu)14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Valkosipuli 1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g4.2g4.1kcal0.2g0.7g0g0.2g
Polpa tomaattimurska (aromaattiset yrtit) (Mutti), annos 370g104g34kcal1.6g5g0.4g0g
Oliiviöljy 4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana481g500kcal50g13.2g27.2g0.8g
Valittu annoskoko241g250kcal25g6.6g13.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna120g125kcal12.5g3.3g6.8g0.2g
Arvot/100g100g104kcal10.4g2.7g5.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=447433