Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 111g981kcal0g0g111g0g
Sipuli (kuorittu)535g145kcal7g25.7g1.1g9.1g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g951g1123kcal79.9g157.9g20g38.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g178g553kcal30.3g96.3g5.2g23.2g
Valkosipuli 32g34kcal2.5g5.2g0.2g0.7g
Juustokumina jeera (), annos 6g24g84kcal4.2g10.5g5.3g2.5g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 40g18kcal0.8g3.2g0.1g0.6g
Mustapippuri 2g5.5kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Korianteri, tuore, annos 20g40g7.9kcal0.8g1.6g0.2g1.2g
Persilja 40g11kcal0.5g0.4g0.1g3.2g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g79g515kcal17.4g2.1g46g10.3g
Sitruunamehu, laimentamaton60g13kcal0.2g1g0g0.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g119g369kcal20.2g64.2g3.4g15.5g
Rypsiöljy 178g1577kcal0g0g178.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4800g10871kcal328g737.8g742.2g210g
Valittu annoskoko2400g5436kcal164g368.9g371.1g105g
Annoskoko puolitettuna1200g2718kcal82g184.5g185.6g52.5g
Arvot/100g100g227kcal6.8g15.4g15.5g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413