Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Peruna, punnittu kuorineen 30g19kcal0.5g3.9g0.1g0.3g
Porkkana 30g10kcal0.2g1.7g0.1g0.8g
Paistijauheliha nauta 5%120g155kcal24.9g0g6g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa30g90kcal6.9g0g6.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana483g565kcal65.8g14.2g26.4g3.4g
Valittu annoskoko242g283kcal32.9g7.1g13.2g1.7g
Annoskoko puolitettuna121g141kcal16.5g3.6g6.6g0.9g
Arvot/100g100g117kcal13.6g2.9g5.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794