Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt749g345kcal24g36g11.2g0g
Hiiva 75g56kcal9.8g0.8g0.3g5.2g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 60g181kcal0.1g44.4g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 97g315kcal28.2g6.8g19.5g29.8g
Ruisjauho (Rainbow)599g1918kcal59.9g377.5g13.8g83.9g
Vehnäjauho puolikarkea 584g2005kcal59.5g409g7g20.4g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl150g1348kcal0g0g149.8g0g
Puolukka 90g35kcal0.4g6.1g0.4g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4824g12403kcal363.8g1761.2g404g283.2g
Valittu annoskoko2412g6201kcal181.9g880.6g202g141.6g
Annoskoko puolitettuna1206g3101kcal91g440.3g101g70.8g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284600