Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)449g121kcal5.8g21.6g0.9g7.6g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)1199g300kcal12g65.9g0g16.8g
Vesi599g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 45g49kcal3.6g7.3g0.3g0.9g
Oliiviöljy 81g715kcal0g0g80.9g0g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.1g0.1g0.8g
Basilika, kuivattu 6g15kcal0.9g1.2g0.2g2.4g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4824g2417kcal45.2g194.2g164.8g57g
Valittu annoskoko2412g1209kcal22.6g97.1g82.4g28.5g
Annoskoko puolitettuna1206g604kcal11.3g48.6g41.2g14.3g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298471