Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 50g357kcal0.4g0.2g40.2g0g
Sokeri 32g130kcal0g32g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai49g171kcal5.9g34.8g1g1.5g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)19g6.2kcal0.6g0.9g0g0g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.3g5kcal0g1.2g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g75g26kcal0.2g5.3g0.2g1.4g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.3g4.6kcal0g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana486g1443kcal17.8g151.8g85.6g5.8g
Valittu annoskoko243g722kcal8.9g75.9g42.8g2.9g
Annoskoko puolitettuna122g361kcal4.5g38g21.4g1.5g
Arvot/100g100g297kcal3.7g31.2g17.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272