Vanhan ajan munasalaatti+pippurimakrilli

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää etikka, sinappi, suola ja makeutusjauhe.

Murskaa haarukalla keitetyt valkuaiset ja sekoita kastikkeeseen.

Revi salaatti, pilko tomskut ja kurkut.

Sekoita ja laita lautasille.

Pilko päälle valkuaiset ja lisää kastike.

Voit sekoittaa varovasti.

Aseta kalat päälimmäiseksi.

Salaattipohjaan voit käyttää mitä aineksia haluat ja pippurimakrillin tilalle sopii tosi hyvin savupallas, harmi että on niin kallista, tai ihan tavallinen tonnikala.

Parasta koko jutussa on kastike- siihen tulee himo!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pippurimakrilli, savustettu, Pirkka56g152kcal11.3g0g11.8g0g
Kurkku 38g4.1kcal0.2g0.5g0g0.3g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g47g10kcal0.3g1.8g0.1g0.7g
Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti 19g2.4kcal0.2g0.2g0g0.2g
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Vispikerma (Milbona)38g110kcal0.9g1.2g11.3g0g
Makeutusjauhe,cologran, 1tl=0,5g (Lidl), annos 75.0g0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Sinappi (teollinen)1.9g2.4kcal0.1g0.3g0.1g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 1.9g0.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana486g682kcal36.4g8.8g55g2.4g
Valittu annoskoko243g341kcal18.2g4.4g27.5g1.2g
Annoskoko puolitettuna122g171kcal9.1g2.2g13.8g0.6g
Arvot/100g100g140kcal7.5g1.8g11.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178956