Kukkakaali-parsakeitto

250g kukkakaalia
250g parsakaalia
2 dl kevytkermaa 15%
1 iso sipuli
8 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria

Pilko kaalien kukinnot ja sipuli.

Kuullota ison kattilan pohjalla öljyssä ensin sipuli ja lisää kaalit, kuullota hetki ja lisää vettä, niin että kaalit peittyvät.

Kunnes vesi kiehuu, niin lisää kasvisliemikuutio, kerma ja mustapippuri.

Sekoita.

Anna kiehua 10min.

Soseuta keitoksi sauvasekoittimella.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 750g181kcal13.6g16.5g2.3g17.3g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Parsakaali brokkoli 750g263kcal34.7g14.6g2.3g18.8g
Kasvisliemikuutio, Knorr30g84kcal2.4g2.9g7.2g0.5g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)600g960kcal16.2g16.2g90g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4860g3137kcal141.6g129.2g204.8g83.4g
Valittu annoskoko2430g1569kcal70.8g64.6g102.4g41.7g
Annoskoko puolitettuna1215g784kcal35.4g32.3g51.2g20.9g
Arvot/100g100g65kcal2.9g2.7g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443139