Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)1602g5606kcal192.2g1105.2g30.4g80.1g
Vesi, vesijohtovesi 667g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g16g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl134g1201kcal0g0g133.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4864g13615kcal384.4g2210.4g327.8g160.2g
Valittu annoskoko2432g6807kcal192.2g1105.2g163.9g80.1g
Annoskoko puolitettuna1216g3404kcal96.1g552.6g82g40.1g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462