Rinkutinkun jauhelihaperunapata

Paistetaan jauheliha, kuoritaan ja pilkotaan perunat ja porkkanat viipaleiksi.

Ladotaan uuni pataan vuorotellen kerroksittain.

Tehdään lihaliemi ja kaadetaan vuokaan.

Lisätään vielä vettä niin paljon, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.

Haudutetaan uunissa n. 200 astetta, kunnes ruoka on ihanan pehmeää ja kypsää.

Ruoassa voi käyttää lempimausteitaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1622 grammaa

Rinkutinku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g750g210kcal4.5g44.6g1.5g18.7g
Peruna, keskikokoinen 60g1050g630kcal15.8g136.5g1.1g9.5g
Paistijauheliha 10%600g1020kcal120g0g60g0g
Lihaliemikuutio Maggi33g92kcal3g2.3g7.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4866g3905kcal286.6g366.8g140.4g56.4g
Valittu annoskoko2433g1952kcal143.3g183.4g70.2g28.2g
Annoskoko puolitettuna1217g976kcal71.7g91.7g35.1g14.1g
Arvot/100g100g80kcal5.9g7.5g2.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=244631