Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g899g183kcal5.4g34.2g2.7g12.6g
Sipuli (kuorittu)270g73kcal3.5g13g0.5g4.6g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha720g1194kcal136.7g0g71.9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g270g76kcal1.6g16.1g0.5g6.7g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)20g55kcal1.9g3.6g3.8g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g18g19kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk252g98kcal4.3g19.1g0.3g12.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4896g3395kcal309.6g177.8g159.6g74g
Valittu annoskoko2448g1698kcal154.8g88.9g79.8g37g
Annoskoko puolitettuna1224g849kcal77.4g44.5g39.9g18.5g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=262421