Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 560g424kcal10.5g86.4g1.1g5.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g700g196kcal4.2g41.7g1.4g17.5g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g140g98kcal0g5.6g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)350g298kcal3.5g12.2g24.5g0g
Kasvisliemikuutio 31g94kcal2.9g4.2g7.2g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 560g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 28g96kcal2.9g19.6g0.3g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4900g2472kcal51.6g349.8g69.4g52g
Valittu annoskoko2450g1236kcal25.8g174.9g34.7g26g
Annoskoko puolitettuna1225g618kcal12.9g87.5g17.4g13g
Arvot/100g100g51kcal1.1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238445