Karpin feta-jauhelihapyörykät

Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, pieneksi pilkottu puolikas chili paprika (tai 1 tl chili jauhetta), puserrattu valkosipuli, suolaa hitunen, koska feta suolaista.

Sekoita takinaksi.

Ota sormin pieniä palloja takinasta ja pyörittele pieniksi lihapulliksi.

Laita jokaisen lihapullan sisään kuutio tai kaksi fetajuustoa.

Paista pannulla pienellä lämmöllä voissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

Jos haluat vaihtelua, voi sisään laittaa myös esim.

nokareen vuohenjuustoa tai parmesaanilastuja.

Tarjoa vaikka valkosipulilla maustetun turkkilaisen jugurtin tai creme fraishen
kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Anuvai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1802g2991kcal342.3g0g180.2g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g45g47kcal3.6g7.3g0.3g0.9g
Chili paprika punainen101g41kcal2g9.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 270g339kcal29.7g0.7g24.4g0g
Voi, 1 tl, 5 g68g493kcal0.7g0.7g54g0g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 18 %, lehmänmaito, suolaliemessä 180g410kcal25.2g3.1g32.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4932g8640kcal807g41.8g582.6g1.8g
Valittu annoskoko2466g4320kcal403.5g20.9g291.3g0.9g
Annoskoko puolitettuna1233g2160kcal201.8g10.5g145.7g0.5g
Arvot/100g100g175kcal16.4g0.8g11.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211918