Avokadopasta Safkaa-kirjasta

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
40 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400 g spaghettia

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Handersson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fettuccine munapasta (Rainbow), annos 100g1199g4315kcal167.8g815g37.2g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g60g15kcal0.3g5g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Avokado, punnittu kuorineen ja kivineen 869g1223kcal16.2g4.8g119.7g41.4g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )150g1348kcal0g0g149.8g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g90g357kcal19.8g0g29.7g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g90g349kcal29.7g0g25.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4944g15245kcal470g1654.4g724g83.8g
Valittu annoskoko2472g7622kcal235g827.2g362g41.9g
Annoskoko puolitettuna1236g3811kcal117.5g413.6g181g21g
Arvot/100g100g308kcal9.5g33.5g14.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=437961