Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 1000g155kcal12.8g12g2g15g
Sipuli 110g33kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8g8.3kcal0.6g1.3g0g0.2g
Kevytkerma400g480kcal12.8g18g40g0g
Valkoviini kuiva 200g137kcal0.6g1.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g50g45kcal1.5g1.8g3.5g0.4g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g80g200kcal17.6g0.8g14g0g
Rypsiöljy 20g177kcal0g0g20g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g2g4.6kcal0.2g0.8g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4952g2480kcal95g82.4g159.6g35g
Valittu annoskoko2476g1240kcal47.5g41.2g79.8g17.5g
Annoskoko puolitettuna1238g620kcal23.8g20.6g39.9g8.8g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402