Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 63g86kcal11.7g0g4.4g0g
Makaroni (myllynparas raaka)39g137kcal5g27.3g0.7g1.3g
Tomaattimehu Marli78g11kcal0.8g2.7g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g47g26kcal1.5g3g0.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.1g11kcal0.3g2.2g0g0.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos3.1g23kcal0g0g2.5g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%16g44kcal4.5g0.4g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana497g675kcal47.6g71.2g22.4g2.8g
Valittu annoskoko249g337kcal23.8g35.6g11.2g1.4g
Annoskoko puolitettuna124g169kcal11.9g17.8g5.6g0.7g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322