Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 80g568kcal0.6g0.3g64g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen800g264kcal26.4g39.2g0g0g
Hiiva 80g60kcal10.5g0.9g0.3g5.5g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)480g1584kcal129.6g0g115.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1040g3568kcal106g728g12.5g36.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4960g12088kcal546.2g1536.8g384g83.8g
Valittu annoskoko2480g6044kcal273.1g768.4g192g41.9g
Annoskoko puolitettuna1240g3022kcal136.6g384.2g96g21g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570