Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Valkosipuli 2.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g25g7kcal0.2g1.5g0.1g0.6g
Oliiviöljy 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 75g108kcal7.2g1.5g8.1g0.2g
Tomaattimurska 30g8.8kcal0.2g1.6g0.1g0.6g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g63g16kcal0.8g2.6g0.1g0g
Soijakastike 1.9g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Punaviini 13g8.8kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana498g357kcal18.4g19.2g20.8g4.2g
Valittu annoskoko249g179kcal9.2g9.6g10.4g2.1g
Annoskoko puolitettuna125g89kcal4.6g4.8g5.2g1.1g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424