Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi94g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki39g22kcal3.3g2g0.1g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.4g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 3.1g10kcal0g2.5g0g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 19g70kcal2.7g10.7g1.4g1.9g
Vehnälese, Liperin mylly3.9g5.6kcal0.6g0.4g0.2g2.1g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g10g33kcal1.1g6.5g0.2g1.1g
Vehnäjauho puolikarkea 70g241kcal7.2g49.2g0.8g2.5g
Rypsiöljy 4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana498g838kcal29.8g142.6g13.8g15.2g
Valittu annoskoko249g419kcal14.9g71.3g6.9g7.6g
Annoskoko puolitettuna125g210kcal7.5g35.7g3.5g3.8g
Arvot/100g100g168kcal6g28.6g2.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558