Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 14g55kcal0g13.5g0g0g
Puolukka 56g22kcal0.2g3.8g0.3g1.5g
Mannasuurimo, myllyn paras23g79kcal2.9g15.6g0.5g0.9g
Vesi158g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana499g311kcal6.2g65.8g1.6g4.8g
Valittu annoskoko250g155kcal3.1g32.9g0.8g2.4g
Annoskoko puolitettuna125g78kcal1.6g16.5g0.4g1.2g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.2g0.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139779