Raparperipiirakka

Tässä hieman perinteisempinä mittoina vielä ainemäärät (piirakasta tulee noin 6-8 annosta):

jauhoja 2dl (pelkällä vehnäjauholla tulee kuohkeampaa, grahamista kuituja)
leivinjauhetta 1½tl
makeutusainetta (tai sokeria) 1dl
margariinia 50g
kevytkermaviiliä 1½-2dl

Päälle:
noin 300g raparperia tai vaihtoehtoisesti vaikka omenalohkoja tms. (itse olen tehnyt tästä pohjasta sekä omena- että raparperipiirakkaa)

Ohje:
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Nypi margariini sekaan.

3. Lisää kermaviili.

4. Kaada piirakkavuokaan ja asettele kuoritut raparperipalat (tai omenalohkot tms.) piirakan päälle.

Paloille kannattaa ripotella hieman sokeria raparperin happamuutta taittamaan.

5. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Todella kätevä ohje, eikä vaadi mitään sähkövatkaimia tms. Helppo siis väsätä kasaan vaikka vähävarusteisemmallakin mökillä.

Kaunein lopputulos tulee pelkkiä vehnäjauhoja ja sokeria käyttämällä, mutta maku on yhtä herkullinen makeutusjauhetta ja kuitupitoisempiakin jauhoja käytettäessä :)

P.S. Kannattaa tarkistaa valmiin piirakan paino, sillä piirakan raparpereista haihtuu nestettä paiston aikana, joten kalorimäärä/100g tietenkin nousee paistettaessa, kun nesteen määrä vähenee.

Tietysti voi myös vain katsoa, minkä kokoisen palan piirakkaa popsii ja jos esim.

napsii kuudesosan, niin jakaa vain kokonaiskalorimäärän kuudella.

Itselle vain kävi niin, että punnitsin vain syömäni palan ja sitten vasta tajusin, että leipomukseni paino on varmaankin muuttunut uunissa :D No, eipä varmaan isoja muutoksia, mutta ihan vain huomautuksena kaikille, ettei tule yllätyksiä.

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raparperi pakastettu10g3.2kcal0.1g0.6g0g0.1g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%7.3g4.4kcal0.2g0.5g0.1g0g
Leivinjauhe0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Margariini Rainbow 40 %1.8g6.6kcal0g0g0.7g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe0.5g1.5kcal0g0.3g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.2.5g8.9kcal0.3g1.7g0.1g0.1g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)2.5g8.2kcal0.4g1.5g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana50g66kcal2g9.2g2g1.4g
Valittu annoskoko25g33kcal1g4.6g1g0.7g
Annoskoko puolitettuna13g17kcal0.5g2.3g0.5g0.4g
Arvot/100g100g133kcal4g18.5g4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=11381