Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt7.8g3.6kcal0.2g0.4g0.1g0g
Hiiva 0.8g0.6kcal0.1g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 0.6g1.9kcal0g0.5g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 1g3.3kcal0.3g0.1g0.2g0.3g
Ruisjauho (Rainbow)6.2g20kcal0.6g3.9g0.1g0.9g
Vehnäjauho puolikarkea 6.1g21kcal0.6g4.3g0.1g0.2g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Puolukka 0.9g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana50g129kcal3.6g18.6g4.2g3g
Valittu annoskoko25g65kcal1.8g9.3g2.1g1.5g
Annoskoko puolitettuna13g32kcal0.9g4.7g1.1g0.8g
Arvot/100g100g258kcal7.2g37.1g8.4g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284600