Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini0.1g0.3kcal0.1g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.2g0.2kcal0g0g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 9g6kcal0.3g0.4g0.3g0g
Kananmuna, keitetty 5.6g8kcal0.7g0g0.6g0g
Sipuli (kuorittu)1.9g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g7g9kcal1.7g0.1g0.2g0g
Tilli mauste0.2g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli, tuore0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana51g48kcal5.6g1.2g2.2g0g
Valittu annoskoko26g24kcal2.8g0.6g1.1g0g
Annoskoko puolitettuna13g12kcal1.4g0.3g0.6g0g
Arvot/100g100g95kcal10.9g2.3g4.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121