Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1035g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g23g82kcal10.2g9.1g1.4g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 114g346kcal10g63.1g2.2g15.8g
Vehnäjauho puolikarkea 1211g4154kcal123.4g847.5g14.5g42.4g
Siirappi 41g125kcal0g30.7g0g0g
Oliiviöljy 56g494kcal0g0g55.9g0g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g10402kcal287.2g1900.8g148g116.4g
Valittu annoskoko2500g5201kcal143.6g950.4g74g58.2g
Annoskoko puolitettuna1250g2601kcal71.8g475.2g37g29.1g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206