Inkiväärikaali

Valmista öljymarinadi lisäämällä oliiviöljyyn listassa olevat mausteet.

- Valkosipuli kannattaa puristaa ja inkivääri lisätä raasteena.

Sekoita suikaloitu kaali marinadiin ja anna oleutua pari tuntia.

Huom! Riippuen makumieltymyksistä, marinaadiin voi lisätä myös sitruunanmehua ja hyppysellisen muscovada-sokeria (tai käyttää makeaa soijaa).

Kaada kaali marinaadeineen kuumalle pannulle ja paista keskilämmöllä noin 10-15 min.

Parhaiten tähän lisäkkeeseen sopii joko varhaiskaali tai savoynkaali.

Mikäli käytät tavallista valkokaalia, suikaloi se erittäin ohueksi ja hauduta tarvittaessa pidempään.

Kaalin sekaan voi lisätä myös ihan pieniksi pilkottua paprikaa, se antaa mukavasti väriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 236 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2123g448kcal25.5g72.2g4.2g44.6g
Oliiviöljy 119g1056kcal0g0g119.4g0g
Inkivääri, tuore, silputtu27g21kcal0.5g4.7g0.2g0.5g
Valkosipuli 53g58kcal4.2g8.7g0.3g1.1g
Soijakastike 53g32kcal2.7g5g0g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 5.3g15kcal0.6g2g0.2g1.4g
Ruohosipuli, tuore106g29kcal1.5g4g0.6g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3317kcal70g193.2g249.8g97.6g
Valittu annoskoko2500g1658kcal35g96.6g124.9g48.8g
Annoskoko puolitettuna1250g829kcal17.5g48.3g62.5g24.4g
Arvot/100g100g66kcal1.4g3.9g5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117764