Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 940g3227kcal95.8g658.3g11.3g32.9g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)347g1285kcal48.6g191g27.8g38.2g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%15g36kcal2g1.6g0.8g7.1g
Vesi, vesijohtovesi 1013g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g16g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen72g521kcal0g0g57.9g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka72g637kcal0g0g72.3g0g
Sokeri 17g71kcal0g17.3g0g0g
Suola, annos 3g7.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11551kcal292.8g1736.4g340.2g156.4g
Valittu annoskoko2500g5776kcal146.4g868.2g170.1g78.2g
Annoskoko puolitettuna1250g2888kcal73.2g434.1g85.1g39.1g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979