Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 499g1713kcal50.9g349.5g6g17.5g
Sokeri 326g1325kcal0g326.1g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 512g3582kcal3.3g0g403.5g0g
Mustikka768g256kcal3.8g49.2g3.1g25.3g
Kananmuna kuoreton 141g201kcal17.6g0.4g14.4g0g
Leivinjauhe 13g23kcal0.7g4.8g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g41kcal0g10.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 230g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g14279kcal152.6g1480.2g854g85.8g
Valittu annoskoko2500g7140kcal76.3g740.1g427g42.9g
Annoskoko puolitettuna1250g3570kcal38.2g370.1g213.5g21.5g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134796