Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 629g869kcal117.9g0g44g0g
Makaroni (myllynparas raaka)393g1376kcal50.3g274g7.5g12.6g
Tomaattimehu Marli786g114kcal7.9g26.7g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g472g259kcal14.6g30.2g9.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 31g108kcal3.2g22g0.4g1.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos31g226kcal0.2g0.2g25.2g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%157g440kcal45.6g3.9g26.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g6785kcal479.4g714g226.4g27.4g
Valittu annoskoko2500g3392kcal239.7g357g113.2g13.7g
Annoskoko puolitettuna1250g1696kcal119.9g178.5g56.6g6.9g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322