Omenapiirakka

Kkp= kahvikuppi jonka vetoisuus on1,5dl

1 kkp sokeria
2 kkp jauhoja
1 kkp voisulaa
1 kpl kananmuna
1 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 kkp maitoa
Sokerit ja jauhot sekoitetaan keskenään joukkoon lisätään voisula.

Erotetaan yksi kahvikupillinen muruja erikseen ja jäljelle jääneeseen osaan lisätään muna, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä maito.

taikina kaadetaan matalaan vuokaan päälle omenat.

Omenoiden päälle kanelisokeria sekä ripotellaan loput murut.

Omenien sijasta voi käytää myös raparperia tai marjaa.

Uuniin 200 astetta ja 25 -30min

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Tipi66
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 392g1591kcal0g391.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 602g2065kcal61.3g421.3g7.2g21.1g
Voi 438g3179kcal5.2g1.8g356.3g0g
Leivinjauhe 15g27kcal0.8g5.8g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12g49kcal0g12.2g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 617g238kcal1g50.4g0.6g9.3g
Kananmuna 50g(kpl)154g194kcal17g0.5g13.9g0g
Maito, Kevyt232g107kcal7.4g11.1g3.5g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g12g45kcal0.4g9.8g0.4g0g
Sokeri 25g100kcal0g24.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g15192kcal186.2g1858.4g763.8g61g
Valittu annoskoko2500g7596kcal93.1g929.2g381.9g30.5g
Annoskoko puolitettuna1250g3798kcal46.6g464.6g191g15.3g
Arvot/100g100g304kcal3.7g37.2g15.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137478