Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 135g549kcal0g135g0g0g
Puolukka 563g219kcal2.5g38.3g2.8g14.6g
Mannasuurimo, myllyn paras225g788kcal28.6g156.5g4.5g9g
Vesi1577g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3111kcal62.2g659.6g14.6g47.2g
Valittu annoskoko2500g1555kcal31.1g329.8g7.3g23.6g
Annoskoko puolitettuna1250g778kcal15.6g164.9g3.7g11.8g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.2g0.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139779