Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 971g2121kcal177.5g0g158.3g0g
Sipuli 65g20kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Valkopippuri 4.5g13kcal0.5g1.9g0.1g1.2g
Vesi, vesijohtovesi 1295g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g42g12kcal0.3g2.5g0.1g1.1g
Lanttu, keitetty, suolaa 39g11kcal0.4g1.8g0.1g0.7g
Peruna, keskikokoinen 60g78g47kcal1.2g10.1g0.1g0.7g
Suola, annos 3g6.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4446kcal361.4g38.8g317.6g9.6g
Valittu annoskoko2500g2223kcal180.7g19.4g158.8g4.8g
Annoskoko puolitettuna1250g1112kcal90.4g9.7g79.4g2.4g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.8g6.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392