Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 1228g994kcal19.3g206.7g0.6g36.8g
Tomaattimurska (Euro shopper)361g108kcal3.6g14.5g1.4g0.7g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g181g217kcal6.1g6.5g18.1g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g145g38kcal1.7g6.9g0.3g2.5g
Suola, annos 3g7.2g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 578g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2714kcal61.4g469.2g40.8g80g
Valittu annoskoko2500g1357kcal30.7g234.6g20.4g40g
Annoskoko puolitettuna1250g679kcal15.4g117.3g10.2g20g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147600