Peruna puuro

Perunoita (jauhoisia) 1 kg
Ohra- tai ruisjauhoja 1 dl
Suolaa ripsaus

Keitä kuoritut perunan lohkot vedessä.

Keitinvesi talteen.

Perunat muusiksi.

Ohentele muusi keidinvedellä suht.

notkeaksi.

Lämmäytä.

Lisää jauhot hyvin sekoittaen.

Lisää keitinvettä, jos tarvitsee.

Mausta suolalla.

Anna kypsyä hautuen tunti kannen alla.

Syödään voisilmän tai puolukkasurvoksen kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Munkki13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 2381g1813kcal44.8g369g4.8g23.8g
Ohrajauho 119g390kcal9.8g76.7g2.4g9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4405kcal109.2g891.4g14.4g65.6g
Valittu annoskoko2500g2202kcal54.6g445.7g7.2g32.8g
Annoskoko puolitettuna1250g1101kcal27.3g222.9g3.6g16.4g
Arvot/100g100g88kcal2.2g17.8g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153168