Amerikkalaiset pannukakut (Olivia)

1. Riko kananmunat piimän joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda.

Ripottele seos piimä-munaseoksen joukkoon vähitellen ja koko ajan vatkaten.

Lisää sokeri tai hunaja, vaniljasokeri ja suola.

Sekoita ja anna taikinan levähtää 5-10min.

3. Kuumenna pieni valurautapannu kuumaksi.

Lisää pannulle n. 2tl voita.

Kaada pannulle n. desilitra taikinaa.

Paista kunnes pinta alkaa kuplia ja hyytyä reunoilta.

Käännä pannukakku norkealla lastalla ja paista toiselta puolelta pari minuuttia.

4. Pienennä lämpötilaa.

Lisää nokare voita ja paista loput pannukakut.

Olivian vinkkejä onnistumiseen:
- Anna piimän ja kananmunien lämmetä huoneenlämmössä enen taikinan valmistamista.

- Älä vatkaa taikinaa liikaa, ettei jauhojen gluteiini muodosta taikinaan sitkoa.

- Paista mieluummin liian alhaisella kuin liian korkealla lämpötilalla.

- Kaada taikina pannulle spiraalimaisena nauhana, jolloin pannukakusta tulee tasaisen paksu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 127 grammaa

Kuuteppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä AB Acidophilus Valio1376g729kcal44g61.9g34.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu267g337kcal29.4g0.8g24.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g98g718kcal1g1g78.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 639g2192kcal65.1g447.3g7.7g22.4g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.4g0g0.1g
Hunaja 79g260kcal0.4g63.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7.9g32kcal0g7.8g0g0g
Ruokasuola jodioitu 13g0.3kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g8605kcal282g1179.4g289.6g45g
Valittu annoskoko2500g4302kcal141g589.7g144.8g22.5g
Annoskoko puolitettuna1250g2151kcal70.5g294.9g72.4g11.3g
Arvot/100g100g172kcal5.6g23.6g5.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172011