Lesesämpylät (proteiini 8,8 g/ kuitu 6,8 g)

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemenrouhe
2 dl täysjyväruisjauho
3 dl vehnäjauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt908g418kcal29.1g43.6g13.6g0g
Hiiva 91g68kcal11.9g1g0.4g6.3g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%55g136kcal7.6g6g3.1g26.7g
Pellavansiemenrouhe,Risetti120g600kcal29.9g39.9g34.5g34.1g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g509g1475kcal50.9g290g11.7g101.7g
Puolikarkea vehnäjauho (Rainbow), annos 100g709g2480kcal92.1g496g14.9g0g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl109g905kcal0g0g109g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g12163kcal443g1753g374.4g337.6g
Valittu annoskoko2500g6082kcal221.5g876.5g187.2g168.8g
Annoskoko puolitettuna1250g3041kcal110.8g438.3g93.6g84.4g
Arvot/100g100g243kcal8.9g35.1g7.5g6.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203761