Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g136g38kcal0.8g8.1g0.3g3.4g
Sipuli (kuorittu)104g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Basilika, tuore209g83kcal6.5g10.4g1.7g8.1g
Soijakastike 75g45kcal3.9g7.1g0.1g0g
Vesi209g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g417g1347kcal208.5g125.1g2.1g22.9g
Rypsiöljy 94g830kcal0g0g93.8g0g
Tomaattimurska 1043g307kcal5.8g55.3g2.1g19.8g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki209g313kcal2.1g12.5g27.1g1.5g
Mustapippuri 6.3g18kcal0.7g2.4g0.2g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g6016kcal459.4g451.8g255.2g118.4g
Valittu annoskoko2500g3008kcal229.7g225.9g127.6g59.2g
Annoskoko puolitettuna1250g1504kcal114.9g113g63.8g29.6g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466