Ratatouille, provencen yrteillä

3 isoa sipulia ohiuna lohkoina
2 paprikaa paloiteltuna (esim.

kelt ja pun)
1 kesäkurpitsa paloiteltuna
1 munakoiso paloiteltuna
1 dl vettä
5 isoa tomaattia
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
(½ sitruunan mehu)
1 tl suolaa
1-2 tl timjamia TAI 3-4 rkl tuoretta hienonnettuna
1 rkl Provencen yrttiseos
mustapippuria
persiljaa

Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi lohkoiksi.

Halkaise paprikat, poista siemenet ja paloittele samankokoiseksi kuin sipulit.

Pistele tomaatit ja upota hetkeksi kiehuvaan veteen.

Vedä irtoava kuori pois juuresveitsellä.

Lohko tomaatit, kesäkurpitsa ja munakoiso.

Viipaloi valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy isossa paistinpannussa.

Kuullota öljyssä sipulit ja paprikat.

Siirrä ne hautumaan isoon pataan tai kattilaan, jonka pohjalla on 1 dl kiehuvaa vettä.

Kuullota öljyssä vielä
kesäkurpitsa- ja munakoisolohkot ja lisää nekin pataan.

Lisää pataan myös tomaattilohkot ja valkosipulinkynnet.

Anna hautua noin 10-15min.

Mausta timjamilla, suolalla, mustapippurilla ja persiljasilpulla.

Soveltuu erinomaisen hyvin lisäkkeeksi lihalle, kalalle ja kanalle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 486 grammaa

Niina72
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso, tuore386g70kcal1.9g12g0.8g9.7g
Kesäkurpitsa zucchini 386g70kcal2.2g9.7g1.5g2.7g
Sipuli (kuorittu)386g104kcal5g18.5g0.8g6.6g
Paprika punainen 515g151kcal4.8g23.2g2.1g9.8g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g772g157kcal4.6g29.3g2.3g10.8g
Oliiviöljy 36g319kcal0g0g36g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g15g16kcal1.2g2.5g0.1g0.3g
Suola, annos 3g3.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1771kcal39.4g190.4g87.2g79.8g
Valittu annoskoko2500g885kcal19.7g95.2g43.6g39.9g
Annoskoko puolitettuna1250g443kcal9.9g47.6g21.8g20g
Arvot/100g100g35kcal0.8g3.8g1.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=240648