Rinkutinkun jauhelihaperunapata

Paistetaan jauheliha, kuoritaan ja pilkotaan perunat ja porkkanat viipaleiksi.

Ladotaan uuni pataan vuorotellen kerroksittain.

Tehdään lihaliemi ja kaadetaan vuokaan.

Lisätään vielä vettä niin paljon, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.

Haudutetaan uunissa n. 200 astetta, kunnes ruoka on ihanan pehmeää ja kypsää.

Ruoassa voi käyttää lempimausteitaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1622 grammaa

Rinkutinku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g771g216kcal4.6g45.9g1.5g19.3g
Peruna, keskikokoinen 60g1079g647kcal16.2g140.3g1.1g9.7g
Paistijauheliha 10%617g1048kcal123.3g0g61.7g0g
Lihaliemikuutio Maggi34g95kcal3.1g2.4g7.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4012kcal294.4g377.2g144.2g58g
Valittu annoskoko2500g2006kcal147.2g188.6g72.1g29g
Annoskoko puolitettuna1250g1003kcal73.6g94.3g36.1g14.5g
Arvot/100g100g80kcal5.9g7.5g2.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=244631