Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g473g96kcal2.8g18g1.4g6.6g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 142g18kcal1.6g1.4g0.3g1.4g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki378g303kcal49.2g7.6g7.6g0g
Hunajameloni kuorittu 331g121kcal2.1g25.8g0.3g2.6g
Parsakaali brokkoli 189g66kcal8.7g3.7g0.6g4.7g
Saksanpähkinä 66g450kcal9.7g2.2g43.2g10.5g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g57g41kcal1.4g9.5g0.1g0g
Persilja 19g5.2kcal0.3g0.2g0g1.5g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g435g392kcal27.4g69.6g1.3g0g
Kananmuna, keitetty 312g445kcal39g0.9g32g0g
Rypsiöljy 51g452kcal0g0g51.1g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml47g10kcal3.8g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4797kcal292g277.8g276g54.6g
Valittu annoskoko2500g2398kcal146g138.9g138g27.3g
Annoskoko puolitettuna1250g1199kcal73g69.5g69g13.7g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.6g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004