Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)1647g5763kcal197.6g1136.1g31.3g82.3g
Vesi, vesijohtovesi 686g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g17g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl137g1235kcal0g0g137.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g13996kcal395.2g2272.2g337g164.6g
Valittu annoskoko2500g6998kcal197.6g1136.1g168.5g82.3g
Annoskoko puolitettuna1250g3499kcal98.8g568.1g84.3g41.2g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462