Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 539g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g15g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 808g380kcal14.7g57.8g7.4g10.2g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g1077g3554kcal129.2g710.8g25.8g88.3g
Suola, annos 3g8.1g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 54g476kcal0g0g53.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g8820kcal287.8g1537.2g174.2g197g
Valittu annoskoko2500g4410kcal143.9g768.6g87.1g98.5g
Annoskoko puolitettuna1250g2205kcal72g384.3g43.6g49.3g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.7g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274021