Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)743g201kcal9.7g35.7g1.5g12.6g
Valkosipuli, tuore, silputtu13g13kcal1g2.1g0.1g0.3g
Rypsiöljy 13g111kcal0g0g12.6g0g
Sokeri 5.2g21kcal0g5.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 23g79kcal2.4g16.2g0.3g0.8g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g25g54kcal3.5g5.4g2.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 1679g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g959kcal33.2g129.2g33.2g27.4g
Valittu annoskoko2500g480kcal16.6g64.6g16.6g13.7g
Annoskoko puolitettuna1250g240kcal8.3g32.3g8.3g6.9g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275330