Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt776g357kcal24.8g37.3g11.6g0g
Hiiva 78g58kcal10.2g0.9g0.3g5.4g
Suola, annos 3g7.8g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 62g187kcal0.1g46g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 101g326kcal29.3g7.1g20.2g30.9g
Ruisjauho (Rainbow)621g1988kcal62.1g391.3g14.3g87g
Vehnäjauho puolikarkea 606g2078kcal61.7g423.9g7.3g21.2g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl155g1398kcal0g0g155.3g0g
Puolukka 93g36kcal0.4g6.3g0.5g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g12855kcal377.2g1825.6g419g293.8g
Valittu annoskoko2500g6428kcal188.6g912.8g209.5g146.9g
Annoskoko puolitettuna1250g3214kcal94.3g456.4g104.8g73.5g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284600