Mansikka-Raparperi Vispipuuro

1L vettä
500g mansikoita
200g raparperia
1,5dl mannasuurimoita
40g sokeria
Laita kattilaan pieniksi pilkotut raparperit, sokeri ja vesi.

Keitä n. 10min.

Vatkaa joukkoon mannasuurimot (Nalle) ja keitä 5min (tai pakkauksen ohjeen mukaan.

Nosta puuro hellalta ja vispilöi kylmät mansikat sekaan.

(Ei haittaa vaikka mansikat jäisivät "kokonaisiksi" ;) .
Jäähdytä n. puoli tuntia.

Vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi (tässä vaiheessa mansikatkin rikkoutuvat.

Lisäämällä mansikat puuroon vasta keittämisen jälkeen saat niistä enemmän makua ja säästät arvokkaita vitamiineja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 465 grammaa

Miitu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1344g0kcal0g0g0g0g
Mansikka 672g313kcal3.4g56.5g1.3g12.8g
Raparperi 269g91kcal1.9g14.8g0.3g3.8g
Mannasuurimot nalle (Raisio), annos 40g161g581kcal19.4g112.9g3.9g6.5g
Sokeri 54g218kcal0g53.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2404kcal49.4g475.8g11g46.2g
Valittu annoskoko2500g1202kcal24.7g237.9g5.5g23.1g
Annoskoko puolitettuna1250g601kcal12.4g119g2.8g11.6g
Arvot/100g100g48kcal1g9.5g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=295483