Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 1010g156kcal12.9g12.1g2g15.1g
Sipuli 111g34kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8.1g8.4kcal0.6g1.3g0g0.2g
Kevytkerma404g485kcal12.9g18.2g40.4g0g
Valkoviini kuiva 202g138kcal0.6g1.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 606g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g51g45kcal1.5g1.8g3.5g0.4g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g81g202kcal17.8g0.8g14.1g0g
Rypsiöljy 20g179kcal0g0g20.2g0g
Suola, annos 3g6.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g2g4.6kcal0.2g0.8g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2504kcal95.8g83g161g35.2g
Valittu annoskoko2500g1252kcal47.9g41.5g80.5g17.6g
Annoskoko puolitettuna1250g626kcal24g20.8g40.3g8.8g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402