Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1512g273kcal8.5g37.8g6g10.6g
Vesi756g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g109g306kcal20.7g0g24g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow22g57kcal2.2g2.2g4.4g0.3g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g101g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1325kcal65.4g89.6g69.2g25.2g
Valittu annoskoko2500g663kcal32.7g44.8g34.6g12.6g
Annoskoko puolitettuna1250g331kcal16.4g22.4g17.3g6.3g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298615