Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 362g2626kcal4.3g1.4g294.3g0g
Sokeri 615g2498kcal0g614.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 265g379kcal33.2g0.8g27.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 471g1615kcal48g329.4g5.6g16.5g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g19g77kcal0g19.1g0g0g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.6g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g12g38kcal1.3g7.2g0.8g3.4g
Raparperi 579g195kcal4g31.9g0.6g8.1g
Sokeri 116g470kcal0g115.7g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 48g162kcal0g39.4g0g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g16159kcal182.8g2328.4g657g57.6g
Valittu annoskoko2500g8080kcal91.4g1164.2g328.5g28.8g
Annoskoko puolitettuna1250g4040kcal45.7g582.1g164.3g14.4g
Arvot/100g100g323kcal3.7g46.6g13.1g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301251