Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi941g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki392g220kcal33.3g19.6g0.8g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g35g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 31g104kcal0.2g25.3g0g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 188g704kcal27.3g107.3g13.7g18.8g
Vehnälese, Liperin mylly39g56kcal5.9g3.5g2.2g21.6g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g102g327kcal11.2g65.2g2.2g11.2g
Vehnäjauho puolikarkea 706g2422kcal71.9g494g8.5g24.7g
Rypsiöljy 42g375kcal0g0g42.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g8414kcal299.6g1429.8g139.4g152.6g
Valittu annoskoko2500g4207kcal149.8g714.9g69.7g76.3g
Annoskoko puolitettuna1250g2103kcal74.9g357.5g34.9g38.2g
Arvot/100g100g168kcal6g28.6g2.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558